3. Ik heb blijvend gehoorverlies; wat nu?

Is na medisch onderzoek duidelijk dat u blijvend gehoorverlies heeft? Dan is de eerste vraag of u hoorapparatuur en/of verdere ondersteuning nodig heeft. Is dat niet het geval dan hoeft u geen volgende stappen te zetten. Houd wel uw gehoor extra goed in de gaten. Hieronder leest u waar u op kunt letten.

Hoort u zo slecht dat wellicht ondersteunende communicatiemiddelen of hulp zinvol is? Doorloop dan deze Keuzehulp voor informatie. Misschien wilt u voorlopig even niets doen en heeft u eerst tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Neem die tijd dan vooral en doe wat voor u goed voelt.

Lees meer

Als u plotseling minder bent gaan horen, is het ook belangrijk om uw gehoor extra goed in de gaten te houden. Blijf alert op nieuw gehoorverlies, op duizeligheidsklachten en oorsuizen. Wanneer u hier last van krijgt, ga dan terug naar de huisarts of KNO-arts. Waar u ook extra aandacht aan kunt geven, is de bescherming van uw gehoor. Lees hier straks meer over in Mijn Overzicht dat u met behulp van deze keuzehulp samenstelt.

Tips

Neem de tijd die u nodig heeft om te verwerken dat u blijvend gehoorverlies heeft. Wanneer u er eventueel aan toe bent om ondersteunende communicatiemiddelen of hulp te zoeken kunt u deze Keuzehulp gebruiken voor meer informatie.