5. Ik heb blijvend gehoorverlies; welke hulp is er voor mij?

U hoort plotseling veel slechter, en dat brengt allerlei veranderingen met zich mee. U komt terecht in het medische circuit, u moet zich ineens zien te redden zonder een goed werkend gehoor, en daarbij is het ook de vraag: hoe nu verder? Zeker als het gehoorverlies groot is, zult u ingesteld moeten raken op een heel ander leven. Het kan zinvol zijn om hierbij psychische of praktische ondersteuning te zoeken. Lees hier straks meer over in Mijn Overzicht dat u met behulp van deze keuzehulp samenstelt.

Lees meer

Bij de audiologische centra werken gespecialiseerde maatschappelijk werkers die professionele begeleiding kunnen bieden.
Bij GGMD werken specialisten gehoorverlies, waaronder psychologen die u verder kunnen helpen. Het prettige is dat deze specialisten goed op de hoogte zijn van de problemen die plotselinge doof- of slechthorendheid met zich kan meebrengen. Zij kunnen u ondersteunen met individuele gesprekken, of met trainingen waarbij u beter leert om te gaan met gehoorverlies.
Bij Pro Persona de Riethorst, een landelijk gespecialiseerd centrum voor psychische hulpverlening aan doven en slechthorenden, kunt u terecht voor behandeling van psychische klachten.
Lees hierover straks meer in Mijn Overzicht dat u met behulp van deze Keuzehulp samenstelt.

Tips

Stichting Plots- en Laatdoven heeft in veel regio’s ervaringsdeskundige contactpersonen die op korte termijn voor een gesprek bij u kunnen langskomen of die bezocht kunnen worden. Lees hierover straks meer in Mijn Overzicht dat u met behulp van deze Keuzehulp samenstelt.